Fleksible arbejdsuger

I 2024 skal en række arbejdspladser i Københavns Kommune afprøve nye måder at strukturere og planlægge deres arbejde på.

Arbejdspladserne er en del af et forsøg om kortere og mere fleksible arbejdsuger, som Borgerrepræsentationen besluttede at sætte i gang i 2022. 

Forsøget skal undersøge, hvilken effekt øget fleksibilitet i arbejdslivet har på medarbejderne, arbejdspladsen og servicen til borgerne. Forsøget løber i hele 2024, og der bliver løbende indsamlet erfaringer fra arbejdspladserne. Når forsøget er afsluttet, bliver erfaringerne samlet i en rapport. 

Arbejdspladserne i forsøget kommer fra alle syv forvaltninger og repræsenterer derfor en bred gruppe af medarbejdere i Københavns Kommune. På den enkelte arbejdsplads udvælger medarbejdere og ledelse i fællesskab en eller flere modeller til mere fleksibilitet, og alle ændringer for den enkelte medarbejder sker på frivillig basis. 

På nuværende tidspunkt er 14 arbejdspladser i gang med at udforme de nye ordninger for netop deres arbejdsplads, og 250 medarbejdere har udtrykt et ønske om at afprøve nye modeller.

På siden her samles informationer om forsøget og inspiration fra arbejdspladserne. Siden opdateres løbende i takt med at forsøget skrider frem.

Kontakt

Kontakt

Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive til fleksiblearbejdsuger@kk.dk