Referat af møde i CSO d. 3. marts 2022

Mødet blev afholdt d. 3. marts 2022, klokken 11:30 til 14:00 i Udvalgsværelse D på Københavns Rådhus

Deltagerliste samt referatet i Pdf-format kan findes i bunden af siden.

1) Godkendelse af CSO-referater 

Referaterne fra møderne den 29. november 2021 og 9. december 2021 blev godkendt uden bemærkninger. 

2) Overførselssagen 2021/22 og budget 2023 

På fællesmødet mellem ØU og CSO den 22. februar 2022 gav Mads Grønvall en orientering om rammen og processen for budget 2023. På den baggrund blev der givet en kort orientering om overførselssagen 2021/22. De seneste år har finansieringen udgjort 700-800 mio. kr. Det forventes foreløbigt, at finansieringsmuligheden vil være i samme størrelsesorden i år. Regnskabsresultatet på service viser et mindreforbrug på 150 mio. kr. i forhold til kommunens korrigerede budget. Regnskabsresultatet skal ses i forhold til Covid-19-situationen. Forhandlingerne går i gang den 21. marts. 2022. 

3) Overgang til MitID Søren 

Hartmann Hede fortalte, at kravet om brug af privat MitID er et ekstra sikkerhedsniveau, hvor medarbejdere, som skal anvende fællesoffentlige tjenester, fremover skal kunne dokumentere, at de er den, som de udgiver sig for at være. Søren Hartmann Hede tilføjede, at der vil blive set på formuleringen i ansættelsesbrevene for de medarbejdere, der ikke anvender privat MitID med henblik på, at håndteringen af det nye krav om dokumentation kan løses i den specifikke situation. Hovedvejen for langt den største del af medarbejderne vil være en digital løsning med privat MitID. 

Britt Petersen bemærkede, at medarbejdersiden gerne vil undgå, at det er en forudsætning for ansættelse i Københavns Kommune, at man skal have MitID (og løbende skal bruge det), og kvitterede samtidig for, at der ses på en tilføjelse i ansættelsesbrevene herom. 

4) Nyt lederonboardingforløb for nye ledere i Københavns Kommune 

Søren Hartmann Hede fortalte, at Københavns Kommunes nye lederonboardingforløb for nye ledere trådte i kraft den 1. marts 2022. Onboardingforløbet har til formål at klæde nye ledere på til ledelsesopgaven, og sikrer, at nye ledere bl.a. introduceres til tværgående regler, retningslinjer, strategier, politikker mv. Sideløbende er der stadig mulighed for, at de enkelte forvaltninger kan have egne onboardingforløb, der introducerer forvaltningsspecifikke forhold og emner. 

Britt Petersen bemærkede, at medarbejdersiden er ærgerlig over, at der bruges et engelsk udtryk (lederonboarding) om Københavns Kommunes lederuddannelse. Uddannelsen kunne med fordel hedde lederintroduktion. Derudover blev der spurgt, om der undervises i 1) tillidsdagsordenen, 2) arbejdsfællesskaber og 3) MED-systemet. Endeligt var der ønske om, at medarbejdersiden kan se en liste over, hvad der indgår i de enkelte e-læringsmoduler. 

Søren Hartmann Hede svarede, at der er særskilte e-læringsmoduler om de ovennævnte emner, og at en liste med modulerne sendes til medarbejdersiden til orientering. 

5) Automatiske kontrolforanstaltninger i Københavns Kommune 

Indførelsen af automatiske kontrolforanstaltninger blev senest drøftet i CSO den 14. oktober 2021. Søren Hartmann Hede fortalte, at notatet – på baggrund af ønske fra medarbejdersiden – er blevet gennemskrevet bl.a. mhp. at fremhæve det ”tryghedsskabende element” yderligere. Ligeledes fremgår det nu tydeligt, at det ifm. indførelse af automatiserede kontrolforanstaltninger konkret skal vurderes, om der er tale om nye foranstaltninger, som særskilt skal varsles med 6 uger, før kontrolforanstaltningen kan træde i kraft, eller om den systematiserede og automatiserede kontrol blot afløser en allerede eksisterende og kendt manuel kontrol. 

Rasmus Bredde kvitterede for, at ledelsessiden har lyttet til medarbejdersidens bemærkninger til notatet samt skrevet tjenestebiler ud af notatet. 

6) Eventuelt 

Søren Hartmann Hede orienterede om, at den tværgående KK-konference om arbejdsfællesskaber med borgmesterdeltagelse forventes afholdt i slutningen af foråret 2022. Britt Petersen nævnte, at den liste med cirkulærer i Københavns Kommune som medarbejdersiden har fået tilsendt ikke i tilstrækkelig grad viser, om der er særlige reguleringer, der kun gælder i Københavns Kommune. Der blev samtidig udtrykt ønske om at få adgang til cirkulærerne – fx via Schultz’ lovportal. Søren Hartmann Hede forklarede, at et samlet overblik over Københavns Kommunes specifikke regler er svært at frembringe, og noterede samtidig medarbejdersidens ønske om adgang.

Deltager på mødet

For ledelsessiden:
Adm. dir. Søren Hartmann Hede, ØKF
Dir. Mads Grønvall, ØKF
Konst. adm. dir. Jeppe Bøgh Andersen, BIF
Dir. Lars Laustrup, KFF
Adm. dir. Tobias Børner Stax, BUF
Adm. dir. Katja Kayser, SUF
Adm. dir. Søren Wille, TMF

For medarbejdersiden:
Formand Britt Petersen, FOA/LFS
Formand Katrine Fylking, Københavns Lærerforening
Fællestillidsrepræsentant Tania Karpatschof, AC
Faglig sekretær Maria Kim Konstantinidou, FOA/SoSu
Formand Henriette Brockdorff, BUPL Hovedstaden
Gruppeformand Rasmus Bredde, 3F BJMF
Kredsformand Lars Petersen, Socialpædagogernes Landsforbund
Næstformand Steen Vadgaard, FOA 1

Særlige deltagere:
Afdelingschef i KIT Kristina Skovdahl (deltog under punkt 3)
Programleder i KIT Anders Find (deltog under punkt 3)
Chefkonsulent i KS Kirstine Hovgaard Rubinstein (deltog under punkt 4)

Sekretariat:
Direktør Ivan Kristoffersen, KS
Centerchef Lene Munck, KS
Kontorchef Lotte Pedersen, KS
Kontorchef Cecilie Wulff Juul Jørgensen, ØKF
Specialkonsulent Søren Riis Mikkelsen, KS
Chefkonsulent Lars Daugaard, KFF

Afbud:
Adm. dir. Mikkel Boje, SOF
Kredsformand Kristina Helen Robins, Dansk Sygeplejeråd
Næstformand Mimi Bargejani, FOA/KLS
Næstformand Karla Kirkegaard, HK/Kommunal Hovedstaden
Regionsformand Rasmus Hangaard Balslev, Dansk Socialrådgiverforening